Clicky


Qatarese WK-ambassadeur: homoseksualiteit 'geestelijke schade'

Qatarese WK-ambassadeur: homoseksualiteit 'geestelijke schade'
08-11-2022 12:50 | Buitenland | auteur ANP/DPA

DOHA - De Qatarese WK-ambassadeur en oud-voetballer Khalid Salman heeft homoseksualiteit beschreven als "geestelijke schade". Dat doet hij in een documentaire van de Duitse zender ZDF over het komende WK, die dinsdagavond te zien is.

"Tijdens het WK komen er veel mensen het land binnen. Bijvoorbeeld homo's", aldus Salman. "Het belangrijkste is dat iedereen zal accepteren dat ze hier komen. Maar ze zullen onze regels moeten accepteren."

Salman zegt er vooral problemen mee te hebben als kinderen homo's zien, omdat ze dan iets zouden leren dat niet goed is. In zijn ogen is homo zijn 'haram' en verboden. "Het is geestelijke schade", zegt hij. Het interview werd snel beëindigd door de woordvoerder van het organisatiecomité.

Behalve homo's komen ook vrouwen er niet goed vanaf in de documentaire. "Het zou voor haar beter zijn om in huis te blijven. Met alle rijkdom van haar vader. Waarom moet een vrouw, met al het geld en liefde, het huis verlaten? Daar heeft ze niet veel reden voor", zegt een van de Qatarese organisatoren in de documentaire.