Clicky


Velsertunnel in weekend van 11 t/m 14 november dicht

Velsertunnel in weekend van 11 t/m 14 november dicht
08-11-2022 11:54 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

VELSEN - In het weekend van vrijdag 11 november tot en met maandag 14 november 2022 is de Velsertunnel (snelweg A22) in beide richtingen afgesloten. In dit weekend voert Rijkswaterstaat diverse werkzaamheden uit in en rond de tunnel.

Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden Velsertunnel snelweg A22

Tijdens de afsluiting worden verschillende werkzaamheden gecombineerd. Zo vindt er ook regulier onderhoud plaats aan de tunnel. Hierbij worden de systemen onderhouden, de constructie geïnspecteerd en wordt de gehele tunnel schoongemaakt. Zoals de wanden, kolken, camera’s, signaalgevers, geluidsbakens, hoogtedetectie, verkeerslichten en zichtmeting.

Ook repareert Rijkswaterstaat tijdens de afsluiting schades in de tunnel die door aanrijdingen zijn ontstaan. Daarnaast wordt een hoogspanningstest gedaan en zijn er nog afrondende werkzaamheden aan de verkeerssignalering in en rond de tunnel.

Omleidingsroutes afsluiting snelweg A22

De werkzaamheden starten vrijdag 11 november om 20.00 uur en duren tot 14 november 05.00 uur. Tijdens het werk is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel (snelweg A9) en knooppunt Rottepolderplein.

Verkeer van noord naar zuid kan gebruik maken van de calamiteitenbogen. Weggebruikers moeten rekeninghouden met extra reistijd die op drukke momenten in het weekend kan oplopen tot ruim 30 minuten.