Clicky

 
Transport Online - Bijna 80 kilo vuurwerk uit kelderbox in Den Haag in beslag genomen

Bijna 80 kilo vuurwerk uit kelderbox in Den Haag in beslag genomen

Bijna 80 kilo vuurwerk uit kelderbox in Den Haag in beslag genomen
07-11-2022 15:54 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - In een kelderbox aan de ’s-Gravenzandelaan trof de politie afgelopen vrijdag 79 kilo vuurwerk met de kracht van een explosief aan. De politie had een tip gekregen dat er mogelijk een hoeveelheid vuurwerk op deze locatie was opgeslagen. Na deze tip deed de politie een inval en trof een grote hoeveelheid vuurwerk aan.

Bij de inval trof de politie in de kelderbox en in de kruipruimte onder de kelderbox verschillende soorten vuurwerk met de kracht van een explosief aan. Zo werden onder meer 32 stuks 3 inch shells (mortierbommen), 1360 stuks enkelshots buizen, 780 nitraatbommen en 231 Cobra6-bommen aangetroffen.

Tijdens de inval werden vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man, een 34-jarige man en een 26-jarige man allen zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 48-jarige man uit Den Haag. Het vuurwerk is in beslaggenomen en wordt vernietigd.

Jaarlijks raken tientallen mensen gewond door verkeerd gebruik van legaal vuurwerk of door vuurwerk met de kracht van een explosief. Dit vuurwerk is niet goedgekeurd vuurwerk, waardoor een verhoogde kans op letsel is. Lontjes zijn bijvoorbeeld te kort, het vuurwerk is beschadigd, of er zit teveel kruit in. Het is niet alleen voor de afsteker gevaarlijk, maar ook voor omstanders. Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert bovendien gevaar op voor ontploffing of een grote brand, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden