Clicky

 
Transport Online - UPS Healthcare breidt uit op Ierse markt met eerste wereldwijde gezondheidszorgfaciliteit in Dublin

UPS Healthcare breidt uit op Ierse markt met eerste wereldwijde gezondheidszorgfaciliteit in Dublin

UPS Healthcare breidt uit op Ierse markt met eerste wereldwijde gezondheidszorgfaciliteit in Dublin
07-11-2022 15:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROEMOND - UPS kondigt vandaag de lancering aan van een unieke gezondheidszorgfaciliteit in Dublin die diverse takken zoals small pack, supply chain solutions en Healthcare samenbrengt. De nieuwe faciliteit wordt eind 2023 geopend en zal bijna 6.000 m² aan speciale ruimte voor de gezondheidszorg omvatten. Daarmee kan de groeiende Ierse farmaceutische en medische technologie-industrie aansluiten bij het wereldwijde logistieke netwerk van UPS dat bestaat uit meer dan 220 regio’s.

Nieuwe faciliteit om de farmaceutische industrie te ondersteunen

De faciliteit van UPS Healthcare in Dublin zal de Ierse farmaceutische industrie ondersteunen bij de levering van de volgende generatie biologische producten, kritieke vaccins en essentiële gezondheidszorgapparatuur. De faciliteit zal 30 banen creëren. Deze investering toont aan dat UPS zich inzet voor de Ierse markt en de exportgroei op lange termijn ondersteunt.

Temperatuurgecontroleerd transport is essentieel

Momenteel heeft 80 procent van de farmaceutische geneesmiddelen in de Europese Unie logistieke ondersteuning nodig via koude keten en temperatuur gecontroleerd transport. Meer dan 50 procent van alle nieuwe geneesmiddelen in de wereldwijde farmaceutische pijplijn zijn geavanceerde biomedische geneesmiddelen - zoals vaccins - die vaak temperatuurgevoelig zijn. Eerder dit jaar kondigde UPS aan dat het Bomi Group zal overnemen. Daarmee krijgt UPS temperatuurgecontroleerde faciliteiten in 14 landen in Europa en Latijns-Amerika en bijna 3.000 hoogopgeleide Bomi teamleden onder zijn bevoegdheid. Zodra de overname afgerond is in 2023, zal UPS Healthcare zijn aantal faciliteiten verdubbeld hebben sinds 2020.

Nood aan een wereldwijd netwerk

"Dit is een belangrijke investering en een bewijs van onze betrokkenheid om wereldwijde gezondheidszorgketens mogelijk te maken. UPS Healthcare biedt nu het eerste echte toegewijde aanbod voor vracht, kleine pakketten en logistiek in Ierland, inclusief koudeketen managementdiensten. We zijn ervan overtuigd dat ons aanbod van klinische en commerciële diensten waarde zal creëren voor de Ierse gezondheidszorg en het economische ecosysteem," vertelt Cathy O'Brien, Vice President International Sales van UPS Healthcare. Die uitbreiding is noodzakelijk, aangezien de behoefte aan een wereldwijd netwerk met lokale implementaties steeds dringender wordt. Op die manier kan er sneller geschakeld worden. De opening van het distributiecentrum in Roermond eerder dit jaar sluit aan bij die aanpak.

Continu inzetten op innovatie

UPS investeert ook in nieuwe innovaties zoals de lancering en uitbreiding van UPS Premier. Dat is een expressdienst gebaseerd op technologie die kleine pakketten opwaardeert met geavanceerde sensortechnologie. Het is een voortrekker in het wereldwijde netwerk van UPS. Eerder dit jaar breidde UPS Healthcare zijn gespecialiseerde temperatuurgecontroleerde faciliteiten uit in de Benelux en Italië. Onder andere het Roermond Innovation Center in Nederland wordt een belangrijke innovator in het transport van medische middelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden