Clicky

 
Transport Online - Derde stakingsdag piloten Kenya Airways, meeste vluchten geschrapt

Derde stakingsdag piloten Kenya Airways, meeste vluchten geschrapt

Derde stakingsdag piloten Kenya Airways, meeste vluchten geschrapt
07-11-2022 11:54 | Buitenland | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

NAIROBI - De piloten van Kenya Airways zijn ook maandag aan het staken waardoor de meeste vluchten van de maatschappij komen te vervallen. De vliegers voeren sinds zaterdag actie. Duizenden reizigers zijn daardoor gedupeerd.

Er zijn 52 vluchten geschrapt. Kenya Airways heeft honderden mensen in hotels in Nairobi ondergebracht omdat zij niet konden vliegen. Kenya Airways verzorgt vluchten binnen Afrika en tussen Europa en Azië. De maatschappij vliegt ook op Schiphol. Een vlucht naar Nairobi op zondag werd geannuleerd.

De stakende piloten eisen dat Kenya Airways, waarvan Air France-KLM aandeelhouder is, weer hun volledige salarissen uitbetaalt. Vanwege financiële problemen als gevolg van de coronapandemie sneed Kenya Airways in de salarissen. Daarnaast willen de piloten dat hun pensioenfonds weer wordt aangevuld.

De Keniaanse overheid dreigt met straffen voor de piloten als ze niet snel weer aan het werk gaan. Een rechter had de acties verboden en topman Allan Kilavuka van Kenya Airways dreigde ook al met straffen voor de stakende vliegers, die goed zijn voor zo'n 10 procent van al het personeel.

Kenya Airways ontstond in 1977 als opvolger van het omgevallen East African Airways en vliegt jaarlijks ruim 4 miljoen passagiers naar 42 bestemmingen. Het bedrijf leed de afgelopen jaren verliezen en wordt voor een groot deel overeind gehouden door overheidssteun. Dat staking kost de maatschappij omgerekend zo'n 2,5 miljoen euro per dag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden