Clicky

 
Transport Online - Twitter vraagt ​​​tientallen ontslagen werknemers terug te komen

Twitter vraagt ​​​tientallen ontslagen werknemers terug te komen

Twitter vraagt ​​​tientallen ontslagen werknemers terug te komen
06-11-2022 23:41 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN FRANCISCO - Twitter vraagt tientallen medewerkers die vrijdag hun baan verloren, meteen na de overname van het bedrijf door Elon Musk, terug te keren. Onder hen bevinden zich mensen die per ongeluk werden ontslagen, bericht persbureau Bloomberg op basis van bronnen bij het socialemediabedrijf. Anderen werden ontslagen voordat het management zich realiseerde dat hun werk en ervaring toch nodig zijn om de nieuwe functionaliteiten te bouwen die Musk voor ogen heeft.

Twitter ontsloeg deze week bijna 3700 mensen via e-mail. Veel werknemers kwamen erachter dat ze hun baan waren kwijtgeraakt nadat hun toegang tot bedrijfsbrede systemen, zoals e-mail en Slack, plotseling werd opgeschort. De verzoeken aan medewerkers om terug te keren laten zien hoe gehaast en chaotisch het proces was, aldus de bronnen.

Twitter heeft nog bijna 3700 mensen in dienst. Musk dringt er bij het overgebleven personeel op aan om snel nieuwe functionaliteiten uit te brengen. In sommige gevallen hebben medewerkers zelfs op kantoor geslapen om nieuwe deadlines te halen.

Nieuw abonnementssysteem

Zo is Twitter begonnen met de invoering van een nieuw abonnementssysteem. Het gaat om een nieuwe versie van Twitter Blue, een betaalde dienst die nu nog vijf dollar per maand kost. In de nieuwe versie betalen gebruikers acht dollar per maand voor het verificatievinkje ('blue check') waarmee ze bewijzen daadwerkelijk te zijn wie ze zeggen te zijn. Veel bekendheden, bedrijven, overheidsinstanties en journalisten maken nu nog gratis gebruik van dit tekentje om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan.

Twitter heeft de deadline voor het wijzigen van de vinkjes zondag verplaatst tot na de tussentijdse verkiezingen in de VS van dinsdag, meldt The New York Times. Dat besluit is volgens de krant genomen in reactie op bezorgdheid dat het plan zou kunnen worden misbruikt om onenigheid te zaaien tijdens de verkiezingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden