Clicky

 
Transport Online - Eén gewonde medewerker steekincident Balkbrug weer naar huis

Eén gewonde medewerker steekincident Balkbrug weer naar huis

Eén gewonde medewerker steekincident Balkbrug weer naar huis
06-11-2022 19:30 | Binnenland | auteur ANP

BALKBRUG - Eén van de medewerkers die gewond raakte bij een steekincident in tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug is weer naar huis. Dat bevestigt een woordvoerster van de Dienst Justitiële Instellingen (DJI) na berichtgeving door de NOS. Zaterdag stak een patiënt van de kliniek een medewerker dood en verwondde hij twee anderen. De andere gewonde medewerker ligt nog in het ziekenhuis.

De DJI, het agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid, wil verder niet ingaan op de ernst van de verwondingen van de andere neergestoken medewerker. "Er is intensief contact met deze medewerker", wil de woordvoerster alleen kwijt. Directeur Hanny van Geffen van de kliniek zei zaterdag al dat de twee gestoken medewerkers niet in een levensbedreigende situatie verkeerden.

Na de steekpartij sloot de patiënt zich op in een andere ruimte en probeerde brand te stichten. Daarna pleegde hij zelfmoord. Hoe het incident heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht.

Geen extra maatregelen

Ook zegt de dienst nog geen extra maatregelen te nemen bij de kliniek na de steekpartij. "We wachten nog op het onderzoek. De focus ligt nu op nazorg en opvang van de medewerkers en patiënten. De focus ligt niet op conclusies trekken en wat er naar aanleiding van de steekpartij moet gebeuren", aldus de DJI-woordvoerster.

Vakbond FNV liet zondag weten veel vragen te hebben over de steekpartij. Het incident komt volgens FNV-bestuurder Yntse Koenen (Overheid) niet alleen als schok voor de medewerkers van de Overijsselse kliniek zelf, maar voor alle medewerkers van gevangenissen en andere justitiële inrichtingen. De vakbondsbestuurder wil "de onderste steen boven".

Bij FNV leeft onder meer de vraag hoe de gedetineerde zich toegang kon verschaffen tot de personeelsruimte. Ook is het van belang om te weten of het personeelsteam op orde was. De bond vraagt zich bijvoorbeeld af of er genoeg personeel was en of het een "stabiel team was dat op elkaar is ingespeeld", aldus Koenen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden