Clicky

 
Transport Online - Staking ontevreden piloten Kenya Airways gaat tweede dag in

Staking ontevreden piloten Kenya Airways gaat tweede dag in

Staking ontevreden piloten Kenya Airways gaat tweede dag in
06-11-2022 10:04 | Buitenland | auteur ANP/AFP

NAIROBI - Piloten van Kenya Airways hebben zondag opnieuw het werk neergelegd. De luchtvaartmaatschappij, waarvan KLM een van de grootste aandeelhouders is, werd een dag eerder ook al getroffen door een staking. Volgens de pilotenvakbond Kenya Airline Pilots Association (KALPA) is sinds de vroege ochtend op zaterdag geen vlucht van Kenya Airways meer vertrokken vanaf de grootste luchthaven van Nairobi.

De stakende piloten eisen dat hun werkgever weer hun volledige salarissen uitbetaalt. Vanwege financiële problemen als gevolg van de coronapandemie sneed Kenya Airways in de salarissen. Daarnaast willen de piloten dat hun pensioenfonds weer wordt aangevuld.

Zaterdag werden ongeveer 9000 passagiers getroffen door de staking, meldde Kenya Airways. Een rechter had de acties verboden en topman Allan Kilavuka dreigde met straffen voor de stakende piloten, die goed zijn voor zo'n 10 procent van al het personeel.

Kenya Airlines ontstond in 1977 als opvolger van het omgevallen East African Airways en vliegt jaarlijks ruim 4 miljoen passagiers naar 42 bestemmingen. Het vervoersbedrijf leed de afgelopen jaren verliezen en wordt voor een groot deel overeind gehouden door overheidssteun. Dat staking kost het bedrijf omgerekend zo'n 2,5 miljoen euro per dag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden