Clicky


Ruim honderd demonstranten houden 'zitactie' in Schiphol Plaza

Ruim honderd demonstranten houden 'zitactie' in Schiphol Plaza [+foto's]
05-11-2022 14:09 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Ruim honderd demonstranten hebben zaterdag een 'zitactie' en lawaaiprotest in Schiphol Plaza gehouden. De spontane demonstratie volgde op een protestmars voor krimp van de luchtvaart.

De veelal jonge demonstranten zaten van 12.45 tot 14.00 uur in een grote groep op de vloer van het winkelgebied en werden omringd door vele meezingende en meeklappende sympathisanten.

Begeleid door trommels en triangels zongen de deelnemers van de sit-in over meer treinen, de groei van bomen en minder vliegtuigen: "We are unstoppable, another world is possible". Ook eisten ze 'climate justice'.

Aan de zit-actie deden ook omwonenden van Rotterdam The Hague Aiport mee. Zij houden een handtekeningenactie tegen de groeiplannen van de luchthaven bij Rotterdam. Zij vrezen een slechter leefklimaat door meer geluidsoverlast, meer uitstoot van ongezonde stoffen en minder nachtrust.

De beveiliging van Schiphol liet de actievoerders in Schiphol Plaza met rust. Beveiligers hielden op afstand een oogje in het zeil. Na afloop spraken de demonstranten van een harmonieuze sfeer.