Clicky

 
Transport Online - Pilotenstaking bij Kenya Airways, vluchten geschrapt

Pilotenstaking bij Kenya Airways, vluchten geschrapt

Pilotenstaking bij Kenya Airways, vluchten geschrapt
05-11-2022 10:31 | Buitenland | auteur ANP/AFP/BLOOMBERG

NAIROBI - Piloten bij Kenya Airways zijn zaterdag aan het staken, waardoor vluchten geschrapt moesten worden en duizenden reizigers worden gedupeerd. De vliegers eisen betere werkomstandigheden en bepaalde betalingen. Kenya Airways is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Afrika.

Volgens de Keniaanse pilotenvakbond zijn er zaterdagochtend geen vluchten vertrokken vanaf de internationale luchthaven Jomo Kenyatta van hoofdstad Nairobi. De maatschappij verzorgt vluchten in Afrika en tussen verschillende Afrikaanse landen naar Azië en Europa.

De Keniaanse transportminister zei dat de staking ongewenst is. Volgens hem zijn zaterdag al vijftien vluchten geschrapt en worden daardoor ongeveer 10.000 passagiers gedupeerd. De minister roept de piloten op als blijk van goede wil om te stoppen met de actie. Hoe lang de staking gaat duren, is niet bekend.

Kenya Airways, dat voor bijna de helft in handen is van de overheid, zegt dat de staking elke dag 2,5 miljoen dollar aan schade kost. Air France-KLM is ook aandeelhouder van Kenya Airways.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden