Clicky

 
Transport Online - Demonstratie in Amsterdam waarvoor David Icke was uitgenodigd geannuleerd

Demonstratie in Amsterdam waarvoor David Icke was uitgenodigd geannuleerd

Demonstratie in Amsterdam waarvoor David Icke was uitgenodigd geannuleerd
04-11-2022 23:40 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Samen voor Nederland annuleert een demonstratie die komende zondag in Amsterdam zou plaatsvinden en waar complotdenker David Icke voor was uitgenodigd om te spreken, zegt een woordvoerder van de organisatie vrijdagavond. Als voornaamste reden noemt de woordvoerder dat Icke toegang tot Nederland is geweigerd.

"Het besluit van de IND heeft echt de doorslag gegeven", aldus de woordvoerder. Icke wordt volgens hem niet alleen het zwijgen opgelegd, hij vindt dat ook de vrijheid van Icke wordt ingeperkt doordat hij niet naar het Schengengebied mag reizen.

De woordvoerder kan niet uitsluiten dat er toch mensen zijn die zondag gaan demonstreren in Amsterdam.

De organisatie overlegde vrijdagavond over het wel of niet laten doorgaan van de demonstratie. Eerder op de dag had de rechtbank geoordeeld dat het besluit van Amsterdam om de demonstratie van de Dam naar het Museumplein te verplaatsen rechtmatig was. De organisatie wilde op de Dam protesteren, maar er werd gevreesd voor wanordelijkheden.

De Britse complotdenker deelde donderdagavond een brief die hij had gekregen van de IND. Hierin stond dat hij de komende twee jaar niet naar Nederland en de 25 andere Europese landen in het Schengengebied mag reizen. Volgens de IND waren er concrete aanwijzingen dat zijn komst naar Nederland "een gevaar vormt voor de openbare orde en openbare rust".

Icke is de verspreider van een complottheorie die beweert dat de mensheid heimelijk geregeerd wordt door buitenaardse reptielen die zich voordoen als mensen. Volgens critici zijn de reptielen een metafoor voor een (deels Joodse) elite.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden