Clicky

 
Transport Online - Verdachte van schietpartij op een terras Tilburg aangehouden in België

Verdachte van schietpartij op een terras Tilburg aangehouden in België

Verdachte van schietpartij op een terras Tilburg aangehouden in België
04-11-2022 23:32 | Buitenland | auteur Redactie

ANTWERPEN - De 24-jarige man uit Drunen die ervan wordt verdacht geschoten te hebben op een terras in de Tilburgse binnenstad is vrijdagmiddag aangehouden in Antwerpen (België). De verdachte zit momenteel vast in België, maar zal binnenkort aan Nederland worden overgeleverd, meldt de politie.

De politie zocht sinds de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni 2022 naar de schutter van een schietpartij die plaatsvond op een overvol terras van een horecazaak aan de Heuvelring in Tilburg. De schutter vluchtte nadat hij daar een 29-jarige man in zijn been had geschoten. Gedurende de zoektocht naar de schutter vroeg de politie meerdere malen de hulp in van burgers.

De politie vroeg mensen uit te kijken naar de verdachte en te melden als zij hem zagen of meer informatie hadden. Afgelopen dinsdag is de verdachte op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Het onderzoeksteam ontving naar aanleiding van deze oproepen veel tips. Mensen dachten en hielpen goed mee bij het onderzoek. Alle tips die binnenkwamen werden door de recherche uitgelopen.

Uit het onderzoek kwam een mogelijke locatie in Antwerpen naar boven. Het onderzoeksteam zocht daarom contact met de Belgische politie. Mede dankzij een goede samenwerking betraden de collega’s van de Federale gerechtelijke politie Antwerpen vrijdagmiddag 4 november rond 16:00 uur een woning in Antwerpen. In die woning was de 24-jarige verdachte aanwezig. Hij probeerde nog te vluchten door van het balkon af te springen, maar werd nadat hij was gesprongen alsnog aangehouden.

De verdachte hoefde niet naar het ziekenhuis en is daarom direct overgebracht naar het politiebureau. Momenteel zit hij nog vast in België, maar zal binnenkort aan Nederland worden overgeleverd. Zodra hij in Nederland is starten de rechercheurs van het onderzoeksteam met onder andere het verhoren van de aangehouden verdachte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden