Clicky

 
Transport Online - Acties op Brits spoor deels opgeschort

Acties op Brits spoor deels opgeschort

Acties op Brits spoor deels opgeschort
04-11-2022 19:35 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - De spoorwegstaking in het Verenigd Koninkrijk die Britse spoorwegarbeiders eerder voor onder andere zaterdag hadden afgeroepen is voorlopig opgeschort. Volgens vakbond RMT wordt er momenteel "intensief onderhandeld" om een langlopend geschil over lonen en arbeidsvoorwaarden de wereld uit de krijgen.

Spoorwegexploitanten verwelkomden het nieuws. Maar ze zeiden er gelijk bij dat de wijziging van de plannen te laat op de dag kwam om de diensten op zaterdag volgens schema te kunnen uitvoeren. De Britse transportminister Mark Harper waarschuwde dat er nog steeds "aanzienlijke verstoring" op het spoor zou zijn.

De RMT, waarvan de leden de afgelopen maanden verschillende dagen hebben gestaakt, zei dat de bond gesprekken zou voeren met de spoorwegmaatschappijen en Network Rail, dat de Britse spoorweginfrastructuur bezit, exploiteert en ontwikkelt.

Belofte

Spoorwegarbeiders zouden 5, 7 en 9 november het werk neerleggen. De vakbond zei dat het nu de "belofte van een aanbod" van de spoorwegmaatschappijen had gekregen. Al bleef er scepsis. Mogelijk wordt half november alsnog gestaakt.

Een aparte staking van Londens metropersoneel op 10 november gaat vooralsnog gewoon door. Dat geldt ook voor de staking van TSSA-leden bij de treinexploitanten Avanti West Coast en East Midlands Railway op zaterdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden