Clicky

 
Transport Online - Twitter loopt veel geld mis, Musk geeft 'activisten' de schuld

Twitter loopt veel geld mis, Musk geeft 'activisten' de schuld

Twitter loopt veel geld mis, Musk geeft 'activisten' de schuld
04-11-2022 18:22 | Financieel | auteur ANP

SAN FRANCISCO - De inkomsten van Twitter zijn de afgelopen dagen keihard gedaald, erkent de nieuwe eigenaar en topman Elon Musk. Grote bedrijven zijn tijdelijk gestopt met adverteren op het sociale medium. Musk geeft "activisten" daarvan de schuld.

"Twitter heeft een gigantische omzetdaling gehad, als gevolg van activistische groepen die druk uitoefenen op adverteerders, ook al is er niets veranderd aan het toezicht op berichten en hebben we er alles aan gedaan om de activisten tevreden te stellen", schrijft Musk in een tweet. "Dit is gestoord! Ze proberen de vrijheid van meningsuiting in Amerika te vernietigen."

Onder andere autofabrikant Volkswagen last een pauze in van het adverteren op Twitter. Eerder bevestigden voedingsmiddelenproducent General Mills en autofabrikant General Motors voorlopig geen reclame te maken op de berichtendienst, die voor een groot deel van zijn omzet afhankelijk is van adverteerders. Zakenkrant The Wall Street Journal meldde op basis van ingewijden dat ook snackproducent Mondelez en farmaceut Pfizer zijn gestopt met advertenties op Twitter.

Koers

Op de verklaring van Musk voor de inkomstenval valt volgens dat bericht wel wat af te dingen. Naast zorgen over te losse regelgeving rond toegestane en verboden uitingen op Twitter, kampen adverteerders ook met grote onzekerheden over de koers van het bedrijf onder Musk. Veel leidinggevenden bij het techbedrijf zijn vertrokken, onder wie medewerkers van sales- en marketingafdelingen.

Verschillende grote Nederlandse bedrijven konden niet direct zeggen of zij hun marketingactiviteiten op Twitter aanpassen. ING meldt de ontwikkelingen rondom adverteren op het platform "in de gaten te houden" voor al zijn markten. Supermarktketen Albert Heijn, bierbrouwer Heineken en luchtvaartmaatschappij KLM laten weten al langere tijd niet te adverteren op Twitter.

Twitter is tegelijkertijd bezig met een grote ontslagronde. In een e-mail in handen van The Washington Post meldde Musk al aan het personeel dat er veel banen verloren gaan. Ingewijden meldden aan persbureau Bloomberg dat zo'n 3700 van de 7500 medewerkers moeten vertrekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden