Clicky

 Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Kootwijkerbroek

Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Kootwijkerbroek
04-11-2022 14:01 | Binnenland | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank heeft een 21-jarige man uit de gemeente Ede veroordeeld voor het veroorzaken van een eenzijdig verkeersongeval in Kootwijkerbroek. Daarbij raakte een bijrijder gewond aan zijn nek. De man moet een taakstraf van 120 uur verrichten en is na het ongeluk zijn rijbewijs al enige tijd kwijt geweest. De man krijgt naast de werkstraf ook nog een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar.

De man reed midden in de nacht samen met een vriend weg bij een feestje. Kort nadat zij vertrokken verloor de man in een bocht de macht over het stuur en belandde in de berm. De auto botste vervolgens op een duiker in die berm, waarna de auto kantelde. Uit onderzoek bleek dat de man beginnend bestuurder was en ruim zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol op had. Ook bleek dat beide inzittenden geen gordel droegen.

Bij het ongeluk liep de bijrijder, destijds een vriend van de man, letsel op aan zijn nek. Anders dan de officier van justitie oordeelt de rechtbank dat dit letsel geen zwaar lichamelijk letsel oplevert. De gevolgen voor de man waren wel groot. Hij moest drie maanden lang dag en nacht een nekkraag dragen om zijn nek te laten herstellen.

Volgens de rechtbank reed de man onvoorzichtig en onoplettend. De man reed weliswaar niet harder dan de toegestane snelheid, maar reed wel te hard voor de bocht die hij moest nemen. Ook nam hij de bocht onvoldoende en belandde hij in de berm, waardoor hij de controle over zijn auto verloor.

De rechtbank legt de man een taakstraf op. De man is zijn rijbewijs na het ongeluk al drie maanden kwijt geweest. Inmiddels volgde de  man ook een EMA-cursus. Hij lijkt ervan doordrongen te zijn dat alcohol en verkeer niet samengaan. Omdat de man zijn rijbewijs ook nodig heeft voor zijn werk, legt de rechtbank hem daarom alleen nog een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats