Clicky

 
Transport Online - Meerdere aanhoudingen tijdens grenscontroles mensensmokkel

Meerdere aanhoudingen tijdens grenscontroles mensensmokkel

Meerdere aanhoudingen tijdens grenscontroles mensensmokkel
04-11-2022 12:51 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - De Koninklijke Marechaussee en de politie hebben tijdens grenscontroles afgelopen week meerdere verdachten aangehouden. De controles werden uitgevoerd op verschillende plekken aan de grens met Duitsland en België om mensensmokkel en identiteitsfraude tegen te gaan. De acties vonden onder meer in Maastricht en Breda plaats.

Vorige week woensdag vonden agenten tijdens zo'n controle in Maastricht zwemvesten, een reddingsboot en ander nautisch materiaal in de auto van een Duitser. De man werd in de boeien geslagen op verdenking van betrokkenheid bij mensensmokkel. Ook bleken meerdere mensen valse of vervalste identiteitsdocumenten bij zich te hebben. "We hebben wat mensen aangetroffen die hier illegaal verbleven, of een vals rijbewijs of paspoort bij zich hadden", zei een woordvoerder van de marechaussee vrijdag.

De actie in Nederland maakte deel uit van controles op mensensmokkel en identiteitsfraude in twaalf Europese landen. Europol coördineerde die actie en komt volgens de woordvoerder van de marechaussee vrijdagmiddag met de resultaten van de acties in Europa. De woordvoerder noemde acties "vruchtbaar", mede omdat door de samenwerking ook informatie uitgewisseld kon worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden