Clicky

 
Transport Online - Bakker Bedrijfswagens opent nieuwe opleidingslocatie van haar Bakker Academy

Bakker Bedrijfswagens opent nieuwe opleidingslocatie van haar Bakker Academy

Bakker Bedrijfswagens opent nieuwe opleidingslocatie van haar Bakker Academy
04-11-2022 12:38 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWOLLE - Donderdag 10 november is de officiële opening van de nieuwe locatie van de Bakker Academy. Hét unieke opleidingscentrum voor medewerkers van Bakker Bedrijfswagens. De Academy is gevestigd in Zwolle aan de Ceintuurbaan 50.

Wat in 2018 begon aan de kantinetafel van de vestiging in Apeldoorn met 10 leerlingen, is vijf jaar later uitgegroeid naar een volwaardige leslocatie voor de ruim 70 leerling monteurs van Bakker Bedrijfswagens.

De Bakker Academy organiseert lesdagen voor mbo-leerlingen, met als doel het niveauverschil tussen opleiding en praktijk te verkleinen. De lessen worden gegeven door eigen leermeesters en een bevoegde docent, die tijdens de lesdagen aanwezig is. Ook worden inmiddels trainingen verzorgd voor receptie- en magazijnmedewerkers. Deze trainingen zorgen ervoor, dat de kwaliteit van de verschillende disciplines binnen onze garagebedrijven verbetert. Daarnaast verbindt het collega’s van verschillende vestigingen en wordt kennis gedeeld.

Bakker Bedrijfswagens is naast haar eigen Academy ook een samenwerking gestart met de Hogeschool van Arnhem (HAN). Samen met de HAN is een opleiding ontwikkeld, die gericht is op de technische kant van de Automotive en die voor de monteurs/studenten van Bakker Bedrijfswagens resulteert in een Associate Degree. Hiermee is Bakker Bedrijfswagens uniek in Nederland en daarmee haar tijd vooruit.

“Onze mensen zijn onze kracht. Zij maken het verschil en daar zijn we trots op!” Bakker Bedrijfswagens vindt het belangrijk te investeren in haar werknemers. Het opleiden is hier dan ook een groot onderdeel van. Kennis wordt vergroot en het komt uiteindelijk de kwaliteit in de werkplaats ten goede. Daarnaast is de autotechniek volop in ontwikkeling, onder andere op het gebied van elektrische voertuigen. Op de Academy wordt op dit gebied dan ook volop getraind.

Bakker Bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep, heeft 500 medewerkers, verdeeld over twintig locaties in Noord-, Midden-, en Oost-Nederland.

Bakker Bedrijfswagens richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van de merken DAF, Ginaf en Tatra en bestelwagens van de merken Fiat Professional en Iveco. Ook beschikt Bakker Bedrijfswagens over een eigen Schadeherstelbedrijf en een eigen Techniekbedrijf.

De Bakker Groep heeft naast de Bedrijfswagendivisie een Logistieke divisie met warehouse- en transportactiviteiten van food en aanverwante producten. Hiermee vervult zij de logistieke schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Bakker Logistiek is actief in Nederland met vestigingen in Zeewolde, Deventer, Gieten, Heerenveen en Tilburg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden