Clicky

 CEO Schiphol, Ruud Sondag, deelt urgentie voor klimaatneutrale luchtvaart

CEO Schiphol, Ruud Sondag, deelt urgentie voor klimaatneutrale luchtvaart
04-11-2022 12:27 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - In een open brief vraagt Greenpeace de CEO van Schiphol, Ruud Sondag, of hij kiest voor een duurzame toekomst.  

Hij geeft daarop vrijdag de volgende reactie: “Het is terecht dat belangenorganisaties aandringen op een schoner Nederland en de CEO daar op aanspreken. Ik zet me al meer dan 25 jaar in voor een duurzaam Nederland en dat gaat natuurlijk niet veranderen. Ik ben er van en Schiphol is hier van."

"Schiphol heeft een belangrijke maatschappelijke opdracht: Nederland verbinden met de rest van de wereld en positief bijdragen aan het welzijn van Nederlanders. Via Schiphol is Nederland met bijna 300 bestemmingen ter wereld direct verbonden. Dat is een groot goed, máár dat moet wel anders: beter voor onze medewerkers, beter voor de omgeving en met minder uitstoot, minder overlast."

"Ons doel is helder: uitstootvrije luchthavens in 2030 en een netto klimaatneutrale luchtvaart in 2050. En wij hebben de plicht daarin voorop te lopen. Als ik nu naar deze sector kijk, dan zie ik: ja, dat moet sneller, ik deel dat gevoel van urgentie. Het is ook de rol van Schiphol om onze klanten te helpen bij hun duurzaamheidsambities."

"Wij moeten als luchtvaartsector alles doen om stiller en schoner te worden. Dat is mijn beeld. De opgave is immens, maar haalbaar. Maar alleen haalbaar als we samenwerken. Met onze omgeving, de overheid, de samenleving. Duidelijke wet- en regelgeving en de juiste vergunningen zijn daarbij een vereiste. Daar moet snel duidelijkheid over komen."

"Duurzaamheid is ook duurzaam omgaan met medewerkers. Ook dat is mijn agenda. Ik kom ook voor hen op. Demonstreren is een groot goed. Met respect voor onze medewerkers. Die werken dag in dag uit keihard voor de reizigers op Schiphol. Ik ga daar de komende tijd graag met iedereen, met Greenpeace, met medewerkers, met vakbonden, met iedereen dus, over in gesprek. En voor zaterdag, wees welkom, maar hou het netjes.”  

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions