Clicky

 
Transport Online - Zuid-Korea en Noord-Korea zetten straaljagers in

Zuid-Korea en Noord-Korea zetten straaljagers in

Zuid-Korea en Noord-Korea zetten straaljagers in
04-11-2022 11:22 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

SEOUL - Zuid-Korea heeft vrijdag zo'n tachtig straaljagers ingezet, nadat het meer dan 180 militaire vliegtuigen van Noord-Korea in de lucht had gedetecteerd. Dat heeft het ministerie van Defensie in Seoul gemeld.

De Noord-Koreaanse toestellen vlogen in een tijdsbestek van vier uur boven Noord-Korea en langs de oost- en westkust, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Seoul stuurde vervolgens onder meer F-35A's de lucht in. Zuid-Koreaanse straaljagers die nu gebruikt worden bij oefeningen met de Verenigde Staten, moesten "gereed" staan.

De luchtoefeningen van Zuid-Korea en de VS zijn de grootste die de twee landen ooit hebben gehouden en zijn met een dag verlengd vanwege de toegenomen militaire activiteit in de regio. Vanuit Noord-Korea klinkt veel kritiek op deze trainingen, die worden omschreven als "agressief en provocerend".

Het Zuid-Koreaanse leger zei dat het donderdag meer dan tachtig Noord-Koreaanse artillerieschoten in de maritieme bufferzone tussen de Korea's had waargenomen, uren nadat bekend werd dat de gezamenlijke oefeningen niet vrijdag maar zaterdag eindigen. Noord-Korea lanceerde donderdag ook meerdere raketten. Een dag eerder werden zeker 23 raketten afgevuurd, een dagrecord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden