Clicky

 
Transport Online - Vakbondsleden stemmen voor nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer

Vakbondsleden stemmen voor nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer

Vakbondsleden stemmen voor nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer
04-11-2022 10:06 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ZOETERMEER - [upodate 19:09 uur] FNV Transport & Logistiek heeft het eindbod van werkgevers TLN/VVT voorgelegd aan de leden. De meerderheid van de stemmers heeft aangegeven akkoord te gaan met het eindbod voor de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer en verhuur van mobiele kranen. Dit betekent dat de FNV de nieuwe cao gaat ondertekenen.

Ook CNV heeft het voorstel voorgelegd aan haar leden en ook deze stemden in meerderheid voor. 

Stemresultaat

Bij het FNV stemde 75 procent van de leden voor. 22 procent stemde tegen en drie procent heeft zich onthouden van stemmen. Bij het CNV was dit 70,9 procent voor en 20 procent tegen.

Mooi resultaat

"Uiteindelijk toch een mooi resultaat", zegt FNV, "waar de leden dus tevreden mee zijn. We doen een oproep aan bedrijven die onder deze cao vallen, maar dispensatie hebben voor een eigen cao, om het goede voorbeeld te volgen."

Wat is er in de nieuwe cao afgesproken?

  • De cao heeft een looptijd van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023.
  • De lonen behorende bij de loonschalen A tot en met H en de bruto toeslagen worden per 1 januari 2023 verhoogd met 7,5 procent. 
  • De verblijfkosten worden per 1 januari 2023 verhoogd overeenkomstig het convenant met de Belastingdienst, maar maximaal met 7,5 procent. 
  • In januari 2023 krijgen werknemers een eenmalige uitkering van € 250 bruto.
  • Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer: werknemers hebben recht op de geldende fiscale maximum netto kilometervergoeding met een maximum van 35 km (enkele reisafstand) onder vermindering van de eerste 10 km. Dit betekent voor 2023 een reiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer. De maximale vergoeding per enkele reisafstand is dan 25 x € 0,21 = € 5,25.

Nu er een definitief akkoord is over een nieuwe cao zullen cao-partijen het resultaat gaan vertalen naar een cao-tekst die voor algemeen verbindend verklaring zal worden voorgelegd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Download hieronder in de bijlage alle gemaakte afspraken.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden