Clicky

 
Transport Online - DPD Nederland neemt Cool Runnings Transport BV over

DPD Nederland neemt Cool Runnings Transport BV over

DPD Nederland neemt Cool Runnings Transport BV over
04-11-2022 09:47 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

OIRSCHOT - DPD Nederland is al langer actief op het gebied van geconditioneerd transport. Vorig jaar nam DPD Nederland BK Pharma Logistics en BK Sneltransport over. BK is gespecialiseerd in geconditioneerd transport voor toonaangevende nationale en internationale bedrijven in de healthcare, food en laboratoriumindustrie.

Vanuit het geavanceerde distributiecentrum in Boxmeer wordt de op- en overslag van farmaceutische producten in een veilige en geconditioneerd omgeving geborgd. Door de overname van Cool Runnings Transport BV breidt DPD Nederland haar dienstverlening nu verder uit met het transporteren van onder meer verse voedingsmiddelen.

Meer vraag naar transport in vers voedsel

Uit de E-shopper Barometer, het onderzoek dat DPDgroup jaarlijks laat uitvoeren door Kantar TNS onder ruim 23.000 e-shoppers in Europa, blijkt ook dat het percentage online bestellingen voor drank en vers voedsel aanzienlijk is gestegen. Vers voedsel en dranken is de categorie met de hoogste groei in Nederland tussen 2019 en 2021.

42 procent van de Nederlandse e-shoppers heeft sinds januari 2021 vers voedsel en dranken online besteld. Hier speelt DPD Nederland nu op in door de samenwerking met Cool Runnings Transport BV aan te gaan. DPDgroup is al langer actief in het bezorgen van vers voedsel in onder andere België, Frankrijk en Spanje.

Overgang van medewerkers

Als onderdeel van deze uitbreiding van haar dienstverlening neemt DPD Nederland de 65 medewerkers van Cool Runnings Transport BV over. Voor de klanten van alle partijen verandert er niets. Zij blijven klant bij de organisatie waar zij hun diensten afnemen. Cool Runnings Transport BV en DPD blijven naast elkaar bestaan en de organisaties blijven zelfstandig aangestuurd worden.

Emiel van den Akker, Operationeel directeur Cool Runnings Transport BV: “Door de samenwerking met DPD zien we grote mogelijkheden om een antwoord te vinden op het elektrificeren van de logistiek. Daarnaast willen we ons B2B netwerk verder uitbreiden en ook een goede oplossing voor B2C kunnen bieden. Samen bouwen we aan een sterk temperatuur gecontroleerd netwerk voor Food en Healthcare, waarbij de aspecten milieu en kwaliteit centraal staan.”

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Wij zijn verheugd over de samenwerking met Cool Runnings Transport BV. Naast succesvolle ondernemingen in het buitenland (ChronoFresh; Frankrijk, DPD Fresh; België en Seur Frio; Spanje) betreden we nu de markt van verse levensmiddelen in Nederland. Uit ons E-shopper Barometer onderzoek is gebleken dat het online kopen van levensmiddelen mede door de pandemie sterk is toegenomen. Hierdoor zijn er nieuwe trends ontstaan en de groeiende wens om producten te consumeren die via korte lijnen toegankelijk zijn. Dit vraagt om een specifieke levering, die we samen met Cool Runnings Transport BV kunnen verwezenlijken.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden