Clicky

 
Transport Online - Complotdenker David Icke toegang tot ons land geweigerd

Complotdenker David Icke toegang tot ons land geweigerd

Complotdenker David Icke toegang tot ons land geweigerd
03-11-2022 19:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het kabinet heeft de Britse complotdenker David Icke de toegang tot ons land geweigerd. De gemeente Amsterdam heeft een bericht daarover van RTL Nieuws bevestigd. Icke zou zondag spreken op een demonstratie in Amsterdam die is georganiseerd door Samen voor Nederland.

De demonstratie was al door de gemeente verplaatst van de Dam naar het Museumplein. De gemeente Amsterdam wil dat die daar blijft, ook nu Icke komt, "omdat het mogelijk is dat hij via een videoverbinding de demonstratie alsnog toespreekt", aldus de gemeente. "Ook dan zijn wanordelijkheden te verwachten en is de Dam als locatie voor de demonstratie te risicovol." Samen voor Nederland wil alsnog demonstreren op de Dam en is daarom naar de rechter gestapt. Het kort geding hierover dient vrijdagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam.

Een woordvoerder van Samen voor Nederland noemt de weigering van Icke "ongelooflijk". "Ik had dit niet verwacht", zegt hij. "Wij zijn heel benieuwd naar het bewijs waarop het kabinet hem de toegang weigert." De organisatie zegt te kijken of en welke welke stappen zij tegen het besluit kan nemen.

Vorige maand deed de Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) een verzoek aan de organisatie van de demonstratie om af te zien van de spreker Icke wegens zijn "antisemitische en kwetsende uitspraken in het verleden". Maar daaraan gaf de organisatie geen gehoor.

De komst van Icke zorgde voor maatschappelijke onrust in Amsterdam en daarbuiten. Icke is de verspreider van een complottheorie die beweert dat de mensheid heimelijk geregeerd wordt door buitenaardse reptielen die zich voordoen als mensen. Volgens critici zijn de reptielen een metafoor voor een (deels Joodse) elite. De reptielentheorie is ook verkondigd door FVD-leider Thierry Baudet.

De demonstratie draait zondag om een hele reeks zaken. "Stop de oorlog, stop kabinet-Rutte, stop de hoge energierekening: betaal niet meer!, stop de permanente coronawet, stop het Europese digitale ID, stop de onteigening van de boeren, stop de Europese dictatuur >Nexit", staat in een opsomming bij het aangekondigde protest op de website van de organisatie. De organisatie rekent op zo'n vijfduizend betogers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden