Clicky

 
Transport Online - Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services combineren hun boekingsplatformen

Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services combineren hun boekingsplatformen

Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services combineren hun boekingsplatformen
03-11-2022 11:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

FRANKFURT AM MAIN/TILBURG - De logistieke sector kampt met grote uitdagingen: volgens recente studies is er alleen al in de EU een tekort aan 400.000 veilige parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het gevolg van dit tekort: risicovolle en ongevalgevoelige geparkeerde voertuigen, meer ladingdiefstal, meer verkeer en CO2-uitstoot door de zoektocht naar een parkeerplaats. Daarbij komt nog de druk op chauffeurs om zich aan hun rij- en rusttijden te houden.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services een partnerschap aangegaan tegen het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens in Europa: in een nieuw partnerschap zullen de twee bedrijven hun krachten bundelen en vervoerders het hoogste aantal Europese reserveerbare parkeerplaatsen voor vrachtwagens aanbieden.

"Vanaf begin 2023 zullen gebruikers van Bosch Secure Truck Parking en TRAVIS Road Services toegang hebben tot een totaal van 15.000 parkeerplaatsen op ruim 400 locaties in 14 Europese landen, waaronder Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen", verklaart Dr. Jan-Philipp Weers, Hoofd van Bosch Secure Truck Parking.

Gezamenlijke actie tegen gebrek aan parkeerplaatsen

"Samen zetten we een belangrijke stap om de uitdagingen van de logistieke sector aan te pakken", aldus Dennis van Veggel, CEO van TRAVIS Road Services. "Naast de hoge veiligheidsnormen waaraan het merendeel van de 100 Bosch-vestigingen voldoet, is er tevens een goede dekking door de ongeveer 300 parkeerplaatsen van TRAVIS Road Services."

De portalen voorzien vrachtvervoerders van parkeerplaatsen in verschillende gebieden, zoals bij truckstops, rangeerterreinen voor vrachtwagens of logistieke centra. Aangezien met deze aanpak, locaties en nieuwe parkeerplaatsen flexibel kunnen worden gekoppeld, belooft dit een verdere, snelle groei van het aantal parkeerplaatsen. Voor bestaande klanten van de twee platformen verandert dit in een ruimer aanbod: transporteurs kunnen alle parkeerplaatsen die zij nodig hebben in real time bekijken en reserveren via het gebruikelijke platform - facturering gebeurt papierloos via periodiek collectieve facturen.

Individuele aanbiedingen blijven behouden

Ongeacht de samenwerking behouden Bosch en TRAVIS hun individuele aanbod op de respectievelijke portalen. Bosch Secure Truck Parking adviseert buiten het platform om over holistische oplossingen voor de transport- en logistiekbranche en ondersteunt transporteurs bij de structurele implementatie van beveiligings- en serviceoplossingen.

Afhankelijk van de eisen voldoet Bosch aan Europese veiligheidscertificaten zoals de certificeringen van de Transported Asset Protection Association's (TAPA) of de door de Europese Commissie ontwikkelde EU-parkeernormen. Dit is belangrijk omdat de financiële schade door alleen al ladingdiefstal binnen de Europese Unie wordt geschat op 8,2 miljard euro. Bosch heeft onlangs ook een service geïntroduceerd die expediteurs en chauffeurs indien nodig ondersteuning biedt via een telefonische hotline in heel Europa.

TRAVIS biedt daarentegen de mogelijkheid om andere road services te boeken zoals truck wash, tank cleaning en reparatiediensten. Vervoerders kunnen deze diensten bij ongeveer 1.450 partner locaties in 17 landen gewoon blijven boeken. Ze kunnen hun administratie gemakkelijk vereenvoudigen door slechts één factuur te ontvangen voor verschillende boekingen of diensten die speciale BTW-regels bevat (bv. Verleggingsregeling). De mogelijkheid om road services te betalen en te boeken met tankkaarten blijft ook beschikbaar, wat TRAVIS aanbiedt in samenwerking met partners zoals Shell, DKV of UTA.

Kortom, het partnerschap tussen Bosch en TRAVIS zorgt voor een merkbare toename van het aantal parkeerplaatsen voor vrachtvervoerders, hun chauffeurs en klanten, veelal met hoge veiligheidsnormen. Tegelijkertijd worden de gemeenten langs de grote verkeersassen ontlast van wild geparkeerde vrachtwagens en worden de door hen veroorzaakte verkeers- en ongevallenrisico's geminimaliseerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden