Clicky


OM-onderzoek naar liquidatie-opmerking Derksen 'loopt nog'

OM-onderzoek naar liquidatie-opmerking Derksen 'loopt nog'
03-11-2022 11:29 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de liquidatie-opmerking van Johan Derksen over Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet nog niet afgerond. Dat laat een woordvoerder van het OM desgevraagd donderdag weten. Het is niet duidelijk hoe lang het onderzoek nog gaat duren.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag kondigde 23 september aan te onderzoeken of Johan Derksen met zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet een strafbare uiting had gedaan. Het zogeheten Team Bedreigde Politici concludeerde dat er sprake is van "een mogelijke opruiing" door Derksen. Na deze conclusie zette Baudet zijn aangifte tegen SBS-coryfee Derksen door.

Derksen zei half september in een uitzending van Vandaag Inside dat hij vond dat Baudet geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking voegde de Talpa-coryfee eraan toe dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zeggen "dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen". Derksen zei later weer heel verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking.

De presentator vertelde afgelopen dinsdag in de uitzending dat hij was verhoord op het politiebureau in Den Haag. De oud-voetballer noemde zijn tijd op het bureau "erg vervelend". De politie liet weten geen uitspraken te doen over het verhoor van Derksen.

Na het onderzoek besluit de officier van justitie uiteindelijk of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd of niet.