Clicky


Grote brand uitgebroken op industrieterrein in Den Haag

Grote brand uitgebroken op industrieterrein in Den Haag [+video]
02-11-2022 13:48 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 16:10 uur] De zeer grote brand die woensdagochtend uitbrak bij een pakhuis aan de Rhone in Den Haag is onder controle, meldt Veiligheidsregio Haaglanden. Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert verzonden voor de omgeving Leidschendam-Voorburg. Het pand is inmiddels volledig ingestort en wordt de komende uren met behulp van een grote kraan uit elkaar getrokken, om te voorkomen dat er opnieuw brand uitbreekt.

De brand brak rond 12.00 uur uit in het pakhuis. Daarbij kwam veel zwarte rook vrij die in Loosduinen, Zoetermeer en Stompwijk te zien was. Er is nu alleen nog witte rook te zien. Meerdere eenheden uit de regio rukten uit om te voorkomen dat het vuur op het industrieterrein zou overslaan naar andere panden. Ook is er een drone en blusrobot ingezet. In het pakhuis lag volgens de brandweer verpakkingsmateriaal.

Vanwege de enorme rookontwikkeling heeft Rijkswaterstaat op de naastgelegen A4 in de richting van Amsterdam de afrit Leidschendam afgesloten. Op de rest van het stuk snelweg geldt een snelheidsbeperking. De politie heeft meerdere wegen in de omgeving afgezet. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Volgens de brandweer duurt het nog enkele uren voordat de brand is geblust.

De veiligheidsregio zegt dat in wijken vlakbij het pakhuis asdeeltjes zijn gevonden, deze zouden niet schadelijk zijn.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.