Clicky

 Marketingdeskundigen noemen dansende bouwvakkers Jumbo 'heel dom'

Marketingdeskundigen noemen dansende bouwvakkers Jumbo 'heel dom'
02-11-2022 11:42 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Marketingdeskundigen noemen de reclamespot van Jumbo voor het WK voetbal in Qatar met dansende bouwvakkers "buitengewoon ongelukkig" en "heel dom". "Negatieve aandacht is wel het laatste wat Jumbo kan gebruiken", zegt Paul Moers bijvoorbeeld. De supermarktkenner verwijst daarbij naar Jumbo-baas Frits van Eerd die recentelijk tijdelijk in de cel zat en een stap terug deed bij de super omdat hij verdachte is in een witwaszaak.

In de commercial van Jumbo zijn een stel polonaise lopende bouwvakkers te zien. Dat ligt gevoelig want het toernooi in Qatar is juist omstreden vanwege de slechte werkomstandigheden voor de arbeidsmigranten die de stadions moesten maken.

Moers vindt dat de makers van de spot "zich hebben verslapen" en noemt het "onbegrijpelijk" dat Jumbo de commercial heeft goedgekeurd. Positieve aandacht is volgens hem momenteel juist heel belangrijk voor de super.

Sportmarketeer Frank van den Wall Bake spreekt van een "slordige fout" en benadrukt dat het helemaal niet nodig was om bouwvakkers in de reclame te betrekken. "Hossende fans in een café" had volgens hem volstaan en de boodschap veel beter overgebracht.

Beide heren zijn verdeeld over hoe de supermarktbranche zich in het algemeen opstelt ten opzichte van het WK. Moers vindt het "schijnheilig" dat onder meer Jumbo en Albert Heijn onlangs benadrukten niets met het toernooi in Qatar te maken te hebben, maar wel met een campagne achter Oranje willen gaan staan.

Van den Wall Bake kan dat laatste wel begrijpen. Hij geeft aan dat de mannen van het Nederlandse elftal hard hebben gewerkt om het WK te halen en er ook niets aan kunnen doen dat het toernooi in Qatar is. Hij wijst er ook op dat WK-campagnes doorgaans heel belangrijk zijn voor supermarkten. Vandaar dat hij denkt dat Lidl, die eerder verklaarde dit keer geen grote WK-reclamecampagne te voeren, nog wel eens spijt kan krijgen van die beslissing.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats