Clicky

 
Transport Online - Pelosi's aanvaller was naar eigen zeggen op 'zelfmoordmissie'

Pelosi's aanvaller was naar eigen zeggen op 'zelfmoordmissie'

Pelosi's aanvaller was naar eigen zeggen op 'zelfmoordmissie'
02-11-2022 10:00 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

SAN FRANCISCO - De man die ervan wordt verdacht de echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi met een hamer te hebben geslagen in hun huis in San Francisco, heeft tegen de politie gezegd dat die aanval deel uitmaakte van een "zelfmoordmissie". Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die The Washington Post heeft ingezien.

"Ik wilde hem niet echt pijn doen, maar dit was een zelfmoordmissie", zei de 42-jarige David DePape volgens de aanklacht. "Ik ga hier niet staan ​​en niets doen, ook al kost het me mijn leven. Ik zal door hem heen gaan als het moet." DePape's plan was om "Nancy te gijzelen en met haar te praten". Als zij "de waarheid" zou vertellen, zou hij haar laten gaan. Als ze zou liegen zou hij "haar knieschijven breken", staat in de gerechtelijke documenten.

DePape zou ook tegen de politie hebben gezegd een lijst van doelwitten te hebben. Daarop staan een lokale professor, verschillende prominente staats- en federale politici en familieleden van die politici. Al deze figuren zou hij van plan zijn geweest aan te vallen met als doel "de volgende leugens uit Washington" te bestrijden.

DePape zei dinsdag onschuldig te zijn aan poging tot moord en andere aanklachten en bepleitte zijn onschuld tijdens zijn eerste verschijning voor de rechtbank in San Francisco. Volgens justitie drong hij vorige week de woning van Pelosi binnen op zoek naar de Democratische toppolitica om haar te gijzelen. Alleen haar man, Paul Pelosi, was aanwezig.

DePape wordt verder beschuldigd van onder meer woninginbraak, bedreiging van een familielid van een ambtenaar, poging tot ontvoering en mishandeling. Hij riskeert een gevangenisstraf van meerdere jaren tot levenslang. Paul Pelosi (82) liep een schedelbreuk op en ernstige verwondingen aan zijn rechterarm en handen, maar volgens zijn vrouw boekt hij gestaag vooruitgang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions