Clicky

 Vrachtwagenchauffeurs blokkeren snelwegen in Brazilië na nederlaag Bolsonaro

Vrachtwagenchauffeurs blokkeren snelwegen in Brazilië na nederlaag Bolsonaro [+video]
01-11-2022 16:43 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BRASILIA - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro vecht zijn nederlaag bij de verkiezingen niet aan, aldus de Braziliaanse minister van communicatie. Bolsonaro verloor de presidentsverkiezingen zondag nipt van de linkse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva. Bolsonaro zelf heeft nog niet op de uitslag gereageerd, maar houdt later dinsdag een toespraak.

Ondertussen blokkeerden vrachtwagenchauffeurs overal in het land wegen om hun steun te betuigen aan Bolsonaro. De president verlaagde de prijzen van diesel en vrachtwagenchauffeurs vormen een belangrijke groep onder zijn aanhangers.

Bolsonaro zal de uitslag niet betwisten, zei de communicatieminister. De president heeft eerst nog een ontmoeting met rechters van het Hooggerechtshof.

Uitdager Lula kreeg zondag 50,9 procent van de stemmen, Bolsonaro 49,1 procent. Het was niet duidelijk of Bolsonaro zijn verkiezingsnederlaag zou accepteren. In aanloop naar de stembusgang verklaarde de radicaal-rechtse politicus dat hij uitsluitend door verkiezingsfraude zou kunnen verliezen. Hij suggereerde dat hij zich niet zou neerleggen bij een nederlaag.

Sinds de vaststelling van de uitslag is niets van hem vernomen. Vicepresident Hamilton Mourão belde echter al met Lula om hem te feliciteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats