Clicky


Celstraf voor man die kogelbrief verstuurde en auto in brand stak in Veghel

Celstraf voor man die kogelbrief verstuurde en auto in brand stak in Veghel
01-11-2022 14:36 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Een 21-jarige man uit Veghel is veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Dat oordeelt de rechtbank Oost-Brabant. Hij verstuurde een kogelbrief, maakte zich schuldig aan bedreiging, stak een auto in brand en had een vuurwapen voorhanden.

In december 2021 stopte de verdachte een kogelbrief in de brievenbus van het ouderlijk huis van het slachtoffer in Veghel. Via WhatsApp bedreigde hij haar vader en dwong het slachtoffer tot betaling van 25.000 euro.

Later die maand stak hij de bedrijfswagen van de vader van het slachtoffer in brand waarbij ook een personenauto van een buurtbewoner vlam vatte. Bij zijn aanhouding had de verdachte een vuurwapen met bijbehorende patronen in huis.

Volgens het slachtoffer zou zij door de verdachte tot prostitutiewerk zijn gedwongen. De verdachte ontkent dat, maar sprak op zijn beurt niet tegen dat het slachtoffer prostitutiewerk heeft verricht. De verdachte verklaarde dat hij een seksadvertentie voor haar beheerde, afspraken met klanten maakte en het slachtoffer vergezelde naar seksafspraken.

Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om de verklaring van het slachtoffer -dat zij zou zijn gedwongen- te ondersteunen. Er zijn geen getuigenverklaringen en uit de inhoud en toon van WhatsApp-gesprekken tussen de verdachte en het slachtoffer blijkt ook niet dat de verdachte enige dwang of druk op het slachtoffer heeft uitgeoefend. De rechtbank spreekt de verdachte dan ook vrij van dit feit.

Op jonge leeftijd, in een tijdsbestek van één maand, pleegde de verdachte vier  heftige feiten. Met zijn handelen heeft hij geen enkele rekening gehouden met het leed dat hij de slachtoffers heeft toegebracht. De gebeurtenissen hadden en hebben grote impact op de slachtoffers. De rechtbank acht het zorgelijk dat de verdachte - op jonge leeftijd - dit soort zware delicten pleegt en dat hij tijdens de zitting nauwelijks blijk gaf van mededogen met de slachtoffers.

De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 24 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Daarnaast krijgt hij een contact- en gebiedsverbod. Hij mag gedurende drie jaar niet in een straal van vijf kilometer rond de woning van de slachtoffers komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions