Clicky

 
Transport Online - Weer graanschepen vertrokken uit Oekraïne

Weer graanschepen vertrokken uit Oekraïne

Weer graanschepen vertrokken uit Oekraïne
01-11-2022 11:39 | Buitenland | auteur ANP/RTR

ISTANBUL - Drie graanschepen zijn dinsdag vertrokken uit Oekraïense havens, meldt het door de Verenigde Naties geleide coördinatiecentrum in Istanbul. Het is de tweede dag dat er weer graantransporten over zee zijn nadat Rusland zich terugtrok uit de graandeal met Oekraïne, Turkije en de VN.

Maandag vertrokken al de eerste schepen met graan en andere landbouwproducten. De graandeal kwam zaterdag op losse schroeven te staan, omdat Rusland de afspraken over een veilige uitvoer "voor onbepaalde tijd" opschortte, na een droneaanval op de Russische Zwarte Zeevloot bij de door Rusland bezette Krim.

Met de nieuwe transporten lijkt de graanuitvoer vanuit Oekraïne weer op gang te komen, maar er is nog overleg gaande om ook Rusland er weer bij te betrekken.

De graanexport uit Oekraïne kwam na de Russische invasie eind februari tijdelijk stil te liggen. Rusland en Oekraïne kwamen afgelopen zomer echter tot een akkoord zodat Oekraïne weer graan kon uitvoeren over de Zwarte Zee, na bemiddeling door Turkije en de Verenigde Naties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden