Clicky

 Lidl stopt met invliegen groente en fruit

Lidl stopt met invliegen groente en fruit
01-11-2022 08:43 | Algemeen | auteur ANP

HUIZEN - [update 12:28 uur] Supermarktconcern Lidl stopt met het invliegen van groente en fruit. De prijsvechter wil de impact op het klimaat verminderen en zet daarom naar eigen zeggen als eerste grote landelijke supermarkt in Nederland deze stap. Sectorgenoot PLUS meldt met uitzondering van groene asperges al een aantal jaar geen groente en fruit in te vliegen.

Producten die van elders werden ingevlogen, zijn volgens een woordvoerster van Lidl bijvoorbeeld peulvruchten en aspergetips. Deze zullen straks nog wel bij de supermarkt beschikbaar zijn, maar worden dan bijvoorbeeld per boot naar Nederland getransporteerd.

De zegsvrouw benadrukt dat klanten nauwelijks iets van de verandering zullen merken. Bij Lidl komen, afhankelijk van het seizoen, veel producten van de groente- en fruit afdeling van Nederlandse bodem, zo legt het concern uit. De keten heeft in Nederland zo'n 440 filialen.

PLUS meldt dat er ook voor groene asperges naar alternatieven voor luchttransport wordt gezocht. Daarvoor loopt al een test. Verder koopt PLUS net als Lidl waar het kan groente en fruit van Nederlandse bodem.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats