Clicky


Aanvaller man van Pelosi aangeklaagd voor poging tot ontvoering

Aanvaller man van Pelosi aangeklaagd voor poging tot ontvoering
31-10-2022 23:46 | Buitenland | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - De man die vrijdag de echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aanviel, is aangeklaagd voor mishandeling en poging tot ontvoering. De 42-jarige man kan tot vijftig jaar celstraf krijgen.

De man brak in in het huis van Pelosi in San Francisco en was op zoek naar de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Zij was niet thuis, maar haar man wel. Paul Pelosi werd aangevallen met een hamer en zou volgens zijn vrouw geopereerd zijn aan een schedelfractuur.

De aanklagers hebben als bewijs tape, touw en andere materialen verzameld, waardoor duidelijk wordt dat de inbreker van plan was om Nancy Pelosi vast te binden. Hij zou "waar is Nancy?" hebben geroepen toen hij alleen Paul aantrof.

Leugens

De aanvaller verklaarde tijdens zijn verhoor dat hij van plan was Nancy Pelosi te gijzelen en met haar te praten. Hij hield haar verantwoordelijk voor leugens die door de Democratische Partij zouden worden verspreid. Als ze hem de waarheid zou vertellen, dan wilde hij haar vrijlaten. Zou ze liegen, dan zou hij "haar knieschijven breken", staat in een beëdigde verklaring.

Volgens de familie gaat het al iets beter met Paul en zal hij waarschijnlijk volledig herstellen.