Clicky


India arresteert negen mensen na instorten hangbrug

India arresteert negen mensen na instorten hangbrug [+video]
31-10-2022 12:22 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

MORBI - De Indiase politie heeft negen mensen aangehouden na het instorten van een hangbrug in de westelijke deelstaat Gujarat. Ze zijn gelinkt aan een bedrijf dat de brug onderhield en worden verdacht van dood door schuld. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 141.

Justitie is een onderzoek gestart naar een van India's dodelijkste incidenten van de afgelopen tien jaar. Dat richt zich op de personen die verantwoordelijk zijn voor de renovatie, het beheer en het onderhoud van de 230 meter lange voetgangersbrug, een toeristische attractie.

De brug werd gebouwd tijdens de Britse overheersing in de negentiende eeuw. De brug was zes maanden gesloten voor renovatie en werd pas een week geleden weer in gebruik genomen. De oorzaak van de instorting is nog onduidelijk. Mogelijk bezweek de constructie onder het gewicht van de vele voetgangers.

Lokale functionarissen zeggen dat de Oreva Group dit jaar een contract kreeg om de brug vijftien jaar te beheren en onderhouden. Dit bedrijf houdt zich verder bezig met de productie van klokken en elektronische producten. Volgens een gemeentemedewerker had de Oreva Group de autoriteiten niet op de hoogte gesteld van de heropening van de brug en was daar ook geen documentatie voor afgegeven.

Door het instorten van de brug vielen honderden mensen in de Machchhu-rivier in de plaats Morbi. Er zijn 177 mensen uit het water gered. De politie waarschuwt dat het dodental waarschijnlijk nog verder zal stijgen naarmate de nog lopende zoekactie vordert. Een regeringsfunctionaris zegt dat het reddingswerk wordt bemoeilijkt door het modderige water.

erk wordt bemoeilijkt door het modderige water.