Clicky


DHL Global Forwarding start bouw nieuw hoofdkantoor

DHL Global Forwarding start bouw nieuw hoofdkantoor
31-10-2022 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - DHL Global Forwarding bouwt een nieuw warehouse annex hoofdkantoor op het SEGRO Park Amsterdam Airport. Met het openen van het toegangshek naar het bouwterrein, ging de nieuwbouw symbolisch van start. In 2024 neemt de expeditietak van DHL zijn intrek op de nieuwe duurzame locatie aan de Barnsteen in Hoofddorp die volgens BREEAM Excellent duurzaamheidsstandaarden gebouwd wordt.

De opslag- en crossdockactiviteiten gaan plaatsvinden in een ruimer warehouse van 23.000 m2, met 38 docks waarvan er twee uitgerust zullen worden met een 20 foot docklift. Er zijn speciale faciliteiten voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, perishables en life sciences goederen. Ook wordt de nieuwbouw uitgerust met een modern kantoorgedeelte van 3.600 m2 dat de hoofdvestiging van DHL Global Forwarding in Nederland gaat worden.

Henk Venema, CEO DHL Global Forwarding Benelux: "Als grootste luchtvrachtexpediteur voegen we belangrijke nieuwe faciliteiten toe aan het luchtvrachtarsenaal van Schiphol. Daarmee draagt DHL direct bij aan de belangrijke vrachthubfunctie van onze nationale luchthaven voor de Nederlandse economie."

Duurzaamheid

De nieuwbouw wordt gasloos, volledig geïsoleerd met duurzame houten accenten in de gevelbekleding en heeft zonnepanelen die het gebouw voorzien van energie. Voor het werkcomfort is er een ruim balkon toegevoegd aan de kantoorruimte. Het buitenterrein wordt voorzien van laadplekken voor elektrische auto’s en rondom het warehouse komt een groene zone met een diversiteit aan bomen en planten.

Het SEGRO Park Amsterdam Airport is gelegen naast Schiphol en gemakkelijk bereikbaar door de uitstekende verbindingen met de A4 die leidt naar het centrum van Amsterdam, de steden Den Haag en Rotterdam maar ook met de verlengde A5 richting de haven van Amsterdam. De nieuwe N201 biedt toegang tot Schiphol in minder dan 10 minuten, waardoor dit de best bereikbare zakelijke locatie in de regio van Amsterdam en Schiphol is.