Clicky

 
Transport Online - Krant: telefoon Truss gehackt door vermoedelijk Russische agenten

Krant: telefoon Truss gehackt door vermoedelijk Russische agenten

Krant: telefoon Truss gehackt door vermoedelijk Russische agenten
30-10-2022 00:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

LONDEN - De telefoon van de voormalige Britse premier Liz Truss is gehackt door vermoedelijk geheim agenten die werkten voor de Russische president Vladimir Poetin. Dat gebeurde toen zij nog minister van Buitenlandse Zaken was. Dat heeft de Britse krant Daily Mail zaterdag onthuld.

De cyberspionnen verschaften zich toegang tot "uiterst geheime details" van besprekingen met internationale bondgenoten. Ze kregen tevens inzage in privéberichten die Truss uitwisselde met haar goede vriend Kwasi Kwarteng, die later kortstondig minister van Financiën zou worden. De onderschepte boodschappen aan buitenlandse collega's gingen volgens de Mail onder meer over de oorlog in Oekraïne, inclusief informatie over wapenleveranties.

De krant schreef dat de hackers bijna een jaar lang berichten op de telefoon van Truss hebben kunnen downloaden. De inbraak werd ontdekt tijdens haar campagne leider te worden van de Britse Conservatieven en de opvolger van Boris Johnson als premier. Een regeringswoordvoerder weigerde zaterdag iets te zeggen over de "veiligheidsmaatregelen voor individuen", maar zei wel dat de overheid er alles aan doet cyberbedreigingen voor ministers te voorkomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions