Clicky

 
Transport Online - Tesla laat bos kappen voor uitbreiding fabriek nabij Berlijn

Tesla laat bos kappen voor uitbreiding fabriek nabij Berlijn

Tesla laat bos kappen voor uitbreiding fabriek nabij Berlijn
29-10-2022 19:37 | Buitenland | auteur ANP

POTSDAM - Tesla laat 70 hectare dennenbos kappen nabij zijn fabriek in de Duitse deelstaat Brandenburg. Dat komt neer op een oppervlak dat gelijk is aan grofweg honderd voetbalvelden. De fabrikant van elektrische auto's wil de productie op de vestiging in de buurt van Berlijn namelijk verder uitbreiden.

Volgens het Amerikaanse bedrijf van topman Elon Musk zijn de vergunningen voor het vrijmaken van de benodigde grond al verkregen. Tesla werkt nog aan een aanvraag voor de bouwwerkzaamheden.

In Brandenburg rollen nu al 2000 Tesla's per week van de band. De productie ging er pas eerder dit jaar van start. Het is de enige plek in Europa waar Tesla auto's maakt. De onderneming wil er straks ongeveer een half miljoen auto's per jaar in elkaar zetten, wat zou neerkomen op bijna 10.000 wagens per week.

In de Duitse fabriek werken nu al meer dan 7000 mensen. Het streven is om dat aantal met de geplande uitbreiding te verhogen tot 12.000. Mogelijk zijn er later nog meer mensen nodig, heeft Tesla ook al gezegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden