Clicky

 
Transport Online - PostNL doet bonden verbeterd cao-voorstel, FNV 'niet enthousiast'

PostNL doet bonden verbeterd cao-voorstel, FNV 'niet enthousiast'

PostNL doet bonden verbeterd cao-voorstel, FNV 'niet enthousiast'
29-10-2022 19:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - PostNL heeft de vakbonden een verbeterd voorstel gedaan voor een nieuwe cao. Daarin komt de loonsverhoging over een periode van twee jaar voor veel medewerkers uit op 9 procent, laat het post- en pakkettenbedrijf weten. Of het nieuwe voorstel in goede aarde valt, is nog wel de vraag. FNV dacht onlangs al openlijk na over acties.

Volgens FNV-bestuurder Mariska Exalto was PostNL eerder met een loonbod gekomen dat bij lange na niet in de buurt kwam van het huidige inflatiecijfer van meer dan 10 procent. Daar zit het bedrijf nu nog steeds ver vanaf, vindt ze. Exalto is in eerste instantie daarom "niet enthousiast".

FNV zal wel bij de eigen achterban peilen hoe iedereen er nu over denkt. "We zullen zien of post- en pakketwerkers het ultieme bod van hun werkgever ook als ultieme mogelijkheid zien van hun werkgever. Of dat zij acties noodzakelijk vinden, zodat ze betaald gaan krijgen wat ze verdienen!", aldus Exalto.

Staat PostNL

PostNL wijst er in een toelichting op dat het moeilijke tijden voor iedereen zijn. "Dat geldt ook voor PostNL als bedrijf. De pakketvolumes vallen tegen en de kosten lopen hard op. We moeten financieel gezond blijven als bedrijf." Vandaar dat de onderneming niet nog meer loonsverhoging zou kunnen bieden aan het personeel.

"Het is de bekende mantra van de werkgevers", reageert Exalto. "Het was crisis, dus moeten we zuinig zijn. Het is crisis, dus trek je broekriem aan. Gevolgd door het wordt crisis en dus moeten we nu vast gaan besparen. Op de lonen welteverstaan. Maar daarmee zijn we echt helemaal klaar. Wij hebben bij PostNL vastgesteld dat we zijn uitonderhandeld."

Medewerkers PostNL

Onder de cao PostNL vallen ongeveer 19.000 mensen. Dat zijn niet alle medewerkers van het bedrijf. Er zijn ook nog zo'n 16.000 postbezorgers, maar die hebben een eigen cao.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden