Clicky


Ontslag Twitter-top kost Elon Musk 100 miljoen dollar

Ontslag Twitter-top kost Elon Musk 100 miljoen dollar
28-10-2022 19:25 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN FRANCISCO - Het ontslaan van Twitter-topman Parag Agrawal, financieel directeur Ned Segal en directeur beleid en juridische zaken Vijaya Gadde kost het socialemediabedrijf zo'n 100 miljoen dollar, berekende persbureau Bloomberg. De drie, die na de overname door Tesla-baas Elon Musk direct hun baan verloren, hebben namelijk recht op een jaarsalaris en de uitbetaling van aandelenopties die ze nog in bezit hadden.

Voor Agrawal, die nog geen jaar de hoogste baas was van Twitter, betekent het ontslag dat hij op zo'n 50 miljoen dollar kan rekenen. Segal heeft nog recht op 37 miljoen dollar, Gadde krijgt nog 17 miljoen dollar. Daarbovenop wordt hun zorgverzekering nog een jaar doorbetaald door het bedrijf, al gaat dat maar om 31.000 dollar per persoon.

Er is regelmatig kritiek op de zogeheten gouden parachutes die topbestuurders krijgen als ze worden ontslagen na een overname of fusie. Normale werknemers krijgen doorgaans ook geen groot bedrag mee als ze hun baan verliezen na een overname. Voorstanders van dergelijke regelingen stellen dat bestuurders daardoor kunnen doen wat het beste is voor aandeelhouders zonder dat ze daarbij hun eigen situatie mee laten wegen.