Clicky


Rock-and-roll-legende Jerry Lee Lewis (87) overleden

Rock-and-roll-legende Jerry Lee Lewis (87) overleden
28-10-2022 19:22 | Showbizz | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - [update 19:38 uur] De Amerikaanse zanger Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij gold als een van de belangrijkste vertolkers van het rock-'n-roll-genre dat opkwam in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zijn bekendste nummer was Great Balls of Fire. Lewis stierf in zijn woning in Memphis, Tennessee, heeft zijn agent bekendgemaakt.

De artiest leerde zichzelf op negenjarige leeftijd pianospelen en trad op zijn veertiende voor het eerst in het openbaar op. Lewis had naast zijn hit Great Balls of Fire, die hij in 1957 uitbracht, ook succes met het nummer Whole Lotta Shakin' Goin'.

Lewis kampte de laatste tijd met gezondheidsproblemen. Eerder deze maand was hij te ziek om bij de ceremonie aanwezig te zijn waarbij hij werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame. Volgens zijn management had de zanger griep. Singer-songwriter Kris Kristofferson nam de prijs voor hem in ontvangst en overhandigde deze later zelf aan Lewis.

De zanger trouwde zeven keer in zijn leven. Begin jaren vijftig maakte hij Dorothy Barton tot zijn eerste vrouw. Een paar jaar later schokte Lewis de wereld door zijn nichtje, de 13-jarige Myra Gale Brown, te huwen. Dit huwelijk hield dertien jaar stand maar zijn carrière leed er wel onder. In 2012 trouwde hij voor de laatste keer, dit keer met zijn persoonlijke verzorgster Judith Brown.

Afgelopen week werd Lewis al ten onrechte doodverklaard door TMZ. De woordvoerder van Lewis ontkende het nieuws en stelde dat de Amerikaanse entertainmentsite zich had gebaseerd op "een anonieme tip die bullshit was".