Clicky


7 miljoen dollar boete en minder ontwikkelingstijd voor Red Bull Racing

7 miljoen dollar boete en minder ontwikkelingstijd voor Red Bull Racing
28-10-2022 16:33 | Sport | auteur ANP

MEXICO-STAD - Red Bull Racing moet een boete van 7 miljoen dollar betalen wegens het overschrijden van het budgetplafond. Bovendien krijgt het team van regerend wereldkampioen Max Verstappen 10 procent minder tijd om de auto te ontwikkelen, aldus de internationale autosportfederatie FIA.

Het team van Verstappen heeft vorig jaar meer geld uitgegeven dan was toegestaan voor het bouwen en ontwikkelen van de auto. Het betrof volgens de FIA een kleine overschrijding van het kostenplafond van 145 miljoen dollar. De Oostenrijkse renstal heeft ook procedurele fouten gemaakt.

Aangezien bij Red Bull een "kleine overschrijding" werd aangetroffen, ging het vermoedelijk om minder dan 5 procent. Bij een dergelijke overschrijding kan de federatie een boete opleggen. Alleen als het om een "behoorlijke overschrijding" van de kostenlimiet gaat, kan de bond WK-punten aftrekken. De wereldtitel van Verstappen, die hij vorig jaar in de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi behaalde, was dus niet in gevaar.

Dit weekend staat de Grote Prijs van Mexico op het programma.