Clicky


Shell-topman Van Beurden krijgt na aftreden vergoeding van 1,4 miljoen pond

Shell-topman Van Beurden krijgt na aftreden vergoeding van 1,4 miljoen pond
28-10-2022 14:01 | Financieel | auteur ANP

LONDE - Topman Ben van Beurden van olie- en gasconcern Shell kan na zijn aftreden rekenen op een een nabetaling van zeker 1,4 miljoen Britse pond (1,6 miljoen euro) als hij volgend jaar geen andere baan vindt. Het bedrag geldt als ontslagvergoeding en staat gelijk aan het basissalaris dat de Nederlander in één jaar verdient bij het Britse energieconcern.

Van Beurden kondigde onlangs aan per 1 januari op te stappen als hoogste leidinggevende bij Shell, dat onder zijn leiding de grootste overname in de bedrijfsgeschiedenis deed en uiteindelijk afscheid nam van zijn Nederlands-Britse structuur. Hij blijft tot eind juni nog wel werken voor Shell, maar dan als adviseur van de raad van bestuur. Voor die maanden krijgt hij ook nog zijn basissalaris betaald.

Shell betaalt de ontslagvergoeding tussen juli en eind december 2023 iedere maand stapsgewijs uit. Als hij in de tussentijd een andere baan weet te bemachtigen, halveert het bedrijf die maandelijkse overboekingen.

In 2021 liepen de totale beloning voor Van Beurden op tot 7,4 miljoen euro, ruim een kwart meer dan een jaar eerder. In coronajaar 2020 daalde het totaalbedrag aan salaris en bonussen voor de topman met ruim 40 procent tot 5,8 miljoen euro.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk