Clicky

 
Transport Online - Geen bediening Haringvlietbrug vanaf 1 januari tot najaar 2023

Geen bediening Haringvlietbrug vanaf 1 januari tot najaar 2023

Geen bediening Haringvlietbrug vanaf 1 januari tot najaar 2023
28-10-2022 12:05 | Stremmingen | auteur Redactie

ROTTERDAM - Vanaf 1 januari tot in het najaar van 2023 stremmen we de Haringvlietbrug voor schepen hoger dan 13 m. In deze periode vervangt Rijkswaterstaat de brugklep. Schepen kunnen omvaren via het Spui, de Oude Maas en de Dordtsche Kil of via de Goereese Sluis en de Noordzee.

Scheepvaart moet rekening houden met langere vaartijden. Schepen die lager zijn dan 13 m kunnen onder het vaste deel van de brug door en ondervinden weinig hinder van de renovatie.

Haringvlietbrug A29

De Haringvlietbrug is onderdeel van de snelweg A29, en werd in 1964 geopend voor het verkeer. Nu, bijna 60 jaar later, moeten de brugklep en de aandrijvingsmechanismen worden gerenoveerd. Deze onderdelen zijn door het vele, maar vooral steeds zwaardere verkeer versleten.

Renovatiewerkzaamheden Haringvlietbrug

Op 1 januari 2023 bereikt de brug het einde van zijn technische levensduur en dan wordt hij niet meer bediend. De aannemer begint dan met de renovatiewerkzaamheden. Hiervoor wordt de brugklep vastgezet.

Alle technische systemen, zoals de motoren en de tandbaan waar het brugdek langs beweegt, worden verwijderd uit de kelder van de brug. Ook alle systemen voor bediening, bewaking en besturing van de brug worden weggehaald.

Afsluiting Haringvlietbrug wegverkeer

Van 9 juni tot en met 28 juli is de brug afgesloten voor al het wegverkeer, dan wordt de brugklep vervangen en worden alle nieuwe systemen geplaatst. Daarna worden deze onderdelen getest, zodat de brug weer veilig open en dicht kan in het najaar. Na de renovatie wordt de brug op afstand bediend, vanuit het bedieningsgebouw bij de Volkeraksluizen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden