Clicky

 
Transport Online - Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukkere avondspits door wintertijd

Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukkere avondspits door wintertijd

Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukkere avondspits door wintertijd
28-10-2022 11:58 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Weggebruikers moeten vanaf maandag rekening houden met een drukkere avondspits. Rijkswaterstaat waarschuwt dat veel automobilisten vanwege de wintertijd in de spits in het donker rijden, en dat dit "soms wel even wennen" is. "We adviseren weggebruikers om extra alert te zijn en rekening te houden met vertraging."

Volgens Rijkswaterstaat is het zicht in het donker altijd minder en kunnen remlichten bijvoorbeeld feller lijken en zo voor afleiding zorgen. Ook houden automobilisten tijdens het rijden in het donker meer afstand. "Dat is goed voor de veiligheid, maar er past wel minder verkeer op de weg." Daarnaast is ook de herfstvakantie afgelopen en gaan meer mensen weer op weg naar hun werk.

De afgelopen tijd is het sowieso steeds drukker geworden op de weg. Zo zijn met name op dinsdag en donderdag de spitsen erg druk, aldus Rijkswaterstaat. "In combinatie met regenachtig en soms onstuimig herfstweer heeft dit al de nodige extra vertraging met zich meegebracht."

De wintertijd gaat in de nacht van zaterdag op zondag in. De klok gaat dan een uur achteruit, en 's avonds wordt het eerder donker. Om 03.00 uur wordt de tijd verzet naar 02.00 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden