Clicky

 
Transport Online - Scania Nederland voert voorschot loonsverhoging door van drie procent

Scania Nederland voert voorschot loonsverhoging door van drie procent

Scania Nederland voert voorschot loonsverhoging door van drie procent
28-10-2022 10:01 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

BREDA - Alle medewerkers van Scania Nederland ontvangen per 1 december aanstaande een loonsverhoging van drie procent. "Dit is een voorschot op een eventuele cao verhoging die mogelijk eind 2023 ingevoerd zal worden", meldt Janko van der Baan Managing Director bij Scania Nederland.

"Deze trekken wij, op ons eigen initiatief, een heel jaar naar voren om onze medewerkers nu een hart onder de riem te steken en een deel van de (financiële) zorgen weg te nemen. Immers, het zijn ook onze mensen die geconfronteerd worden met de torenhoge inflatie en gestegen energieprijzen. En die bij ons aangaven daar zorgen stress en onrust over te hebben", gaat van der Baan verder.

Janko Baan zegt naast hartverwarmende reacties te hebben gekregen van de eigen mensen ook veel vragen te hebben ontvangen van collega-ondernemers over de loonsverhoging. "Ja, uiteraard is dit een flinke aanslag op onze balans die wij volgend jaar zullen voelen. Maar er is meer en ik wil dat graag aan deze collega-ondernemers uitleggen."

"Het is nietde bedoeling van Scania om hiermee de gestegen kosten helemaal te compenseren. Dat kunnen wij als individueel bedrijf niet en gelukkig zijn er nog andere overkoepelende financiële maatregelen in voorbereiding. Ik zie onze maatregel dan ook volledig als een investering. En nu eens geen investering om bijvoorbeeld het marktaandeel te verhogen of om onze activiteiten uit te kunnen breiden. Deze investering is helemaal gericht op gemoedsrust en welbevinden."

"Onze mensen zijn nog steeds de belangrijkste schakel in al onze processen. Het klinkt misschien als een cliché, maar dat is het voor mij zeker niet. ‘Respect voor het individu’ is niet voor niets één van onze belangrijkste kernwaarden en het individu gaat verder dan alleen de man of vrouw die bij ons werkt. Dat zijn ook de kinderen van deze medewerker die naar school gaan of een sportclub bezoeken. Of de hobby van de medewerker waarin hij of zij heel veel ontspanning vindt, of het huisdier waarover men bezorgd is wanneer deze naar de dierenarts moet, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze activiteiten moeten allemaal door kunnen gaan om deze medewerker de nodige gemoedsrust te bezorgen. En een collega die goed in zijn vel zit, voelt zich gelukkiger, werkt prettiger en presteert beter; in deze volgorde. Wanneer alle huiselijke activiteiten gewoon door kunnen gaan en hij of zij zich daar geen zorgen over hoeft te maken, dan is men ook beter in staat onze klanten te helpen. Dat is de investering die ik bedoel en waarvoor ik graag het nodige geld uittrek", aldus van der Baan.

"Soms werkt een schouderklop, soms werkt een luisterend oor en soms werkt geld. En nu ligt de focus gewoon op geld. Zo simpel kan het liggen", licht Janko van der Baan de beslissing toe.

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden