Clicky


Frankrijk trekt miljarden uit voor energiehulp kleine bedrijven

Frankrijk trekt miljarden uit voor energiehulp kleine bedrijven
27-10-2022 17:42 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De Franse overheid trekt miljarden extra uit om kleine en middelgrote bedrijven te helpen met de hogere energieprijzen. Die hulp wordt gegeven in de vorm van een gegarandeerde energieprijs. Die blijft dan binnen een bepaalde bandbreedte, kondigde de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire aan tijdens een radio-interview. Die bandbreedte ligt nog niet helemaal vast.

De nieuwe steun gaat gelden voor een kwart van de energierekening. De helft is al gekoppeld aan bestaande gereguleerde tarieven die nog lager zijn. Slechts een kwart van de energierekening is daardoor afhankelijk van de marktprijzen die de laatste tijd flink omhoog en omlaag gingen.

De nieuwe maatregel gaat gelden voor bedrijven met maximaal 250 werknemers. Volgens Le Maire wordt de energierekening door de regeling "aanzienlijk teruggebracht".

Veel Europese landen hebben steun voor bedrijven aangekondigd. In Nederland kunnen energie-intensieve mkb-ondernemingen steun krijgen, maar vanuit het bedrijfsleven klinkt veel kritiek op die regeling. Door de gestelde voorwaarden komen er nauwelijks bedrijven voor in aanmerking.