Clicky

 
Transport Online - Meerdere gewonden na aanrijding twee trams in Rotterdam [+foto]

Meerdere gewonden na aanrijding twee trams in Rotterdam

Meerdere gewonden na aanrijding twee trams in Rotterdam [+foto]
27-10-2022 17:12 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 22:44 uur] In Rotterdam zijn donderdagmiddag meerdere mensen gewond geraakt doordat een tram op een andere tram botste op de Schiekade. Vijf personen zijn lichtgewond geraakt en konden ter plekke worden nagekeken door ambulancemedewerkers. Vier mensen moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.

In totaal zaten er twintig mensen in de twee trams.Onder de gewonden zijn zowel passagiers als medewerkers van de RET.Getuigen zeiden tegen de regionale omroep Rijnmond dat de verwondingen van de slachtoffers uiteenlopen van glas in het gezicht tot botbreuken.

De trams botsten ter hoogte van de Heer Bokelweg. Op beelden van lokale media is te zien dat er aanzienlijke schade is. Er liggen onder meer glas en panelen van de trams op de trambaan.

De ontspoorde trams zijn donderdagavond weggehaald van de plek van het ongeluk. Ze zijn volgens een woordvoerder de van RET behoorlijk beschadigd. Om de tramstellen weg te kunnen halen werd bij het Hofplein de stroom van de bovenleiding gehaald. Daardoor was er enige tijd nauwelijks tramverkeer mogelijk, omdat heel veel trams via het Hofplein rijden. Omstreeks 22.00 uur waren die beperkingen voorbij.

Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden