Clicky


BVNL stelt Kamervragen over 'bewust kapot managen' Schiphol met krimpagenda

BVNL stelt Kamervragen over 'bewust kapot managen' Schiphol met krimpagenda
27-10-2022 13:33 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - Beveiligingsbedrijven op Schiphol wijzen sollicitanten die te ver weg wonen af, terwijl juist honderden handjes nodig zijn.

“Het heeft er alle schijn van dat Schiphol vanwege klimaatgedram bewust kapot gemanaged wordt om de krimpagenda van dit onverantwoorde kabinet er doorheen te drukken. Men speelt met banen en met onze economie,” aldus BVNL-Kamerlid Wybren van Haga die zich al langer inzet om de problemen op Schiphol op te lossen.

“Maar met een kabinet dat de boel willens en wetens lijkt te saboteren, is het onbegonnen werk.”

Opengooien Lelystad AirPort

"Vanwege het klimaatgedram wordt ook geweigerd om de kant en klare luchthaven Lelystad AirPort open te gooien. Dat zou de ideale luchthaven zijn om Schiphol qua drukte te ontlasten. Laat de investeringen daar niet voor niets zijn geweest en gooi die luchthaven per direct open,” aldus Van Haga, die het onverkwikkelijk vindt te lezen dat sollicitanten uit Lelystad door Schiphol worden afgewezen voor beveiligingsfuncties.

“Die kunnen perfect op Lelystad AirPort aan de slag.”

Daarom stelt Wybren van Haga namens BVNL Kamervragen over de situatie op Schiphol. Zo wil de partij weten hoeveel solliciatenten er precies zijn afgewezen voor banen op Schiphol.