Clicky

 
Transport Online - Maersk's nieuwe warehouse volledig gerund door vrouwen [+video]

Maersk's nieuwe warehouse volledig gerund door vrouwen

Maersk's nieuwe warehouse volledig gerund door vrouwen [+video]
27-10-2022 11:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MUMBAI - Maersk opende onlangs de deuren van zijn nieuwe warehous in Dadri, Uttar Pradesh. Gelegen op het terrein van het Container Freight Station (CFS) van het bedrijf, is het 100.000 vierkante meter grote magazijn het eerste in zijn soort, met vrouwen die alle banen en taken in de faciliteit runnen en uitvoeren. Maersk heeft 84 vrouwen uit de nabijgelegen dorpen aangenomen, opgeleid en banen gecreëerd voor de vrouwen die werk nodig hadden, maar niet de juiste kansen hadden.

"Bij Maersk versterken we voortdurend onze inspanningen op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie (DEI). We realiseren ons ook dat genderdiversiteit in het grotere DEI-beeld een laaghangend fruit is dat kan worden aangepakt zolang er een sterke wil is om dit te doen", aldus Vikash Agarwal, Managing Director, Maersk Zuid-Azië

Hij voegde eraan toe: "Terwijl we onze warehouses in het hele land uitbreidden, wilden we kansen creëren voor vrouwen in een traditioneel door mannen gedomineerde sector. Volgens de volkstelling van 2021 heeft Dadri slechts zes procent werkende vrouwen op de totale Indiase bevolking, en ons team ter plaatse had een sterke wens om bij te dragen aan een verandering in dat opzicht.”

Toen de deuren van het nieuwe warehouse in Dadri op 23 september 2022 opengingen, stonden er 84 vrouwen klaar om de faciliteit te runnen door elke taak op zich te nemen - van beveiliging en schoonmaak tot het bedienen van vorkheftrucks, het hanteren van vracht, het bedienen van computers en administratief werk. Maar het scheppen van werkgelegenheid voor al deze vrouwen was niet van de ene op de andere dag gerealiseerd.

"Er is veel tijd gestoken in het vinden en opleiden van de juiste vrouwen om de juiste baan aan te nemen in het magazijn dat we aan het bouwen waren. Er waren veel ups en downs, en meerdere keren hadden we het gevoel dat dit een ambitie was die we gewoon niet konden waarmaken. Maar ons hele team in Dadri ging de uitdaging aan, liet geen middel onbeproefd en bleef toegewijd aan ons doel", zegt Sudeep Sivarajan, Maersk Depot Manager, Noord-India.

Hij voegde eraan toe: "De 84 vrouwen hebben zich aangesloten bij een totaal personeelsbestand van 350 medewerkers bij onze Dadri CFS, en we zijn enorm gemotiveerd om de gendervertegenwoordiging in de faciliteit verder te verbeteren."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden