Clicky

 
Transport Online - Van Kessel neemt trailers voor bevoorrading waterstof tankstations in gebruik

Van Kessel neemt trailers voor bevoorrading waterstof tankstations in gebruik

Van Kessel neemt trailers voor bevoorrading waterstof tankstations in gebruik
27-10-2022 10:06 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

MILHEEZE - De Van Kessel Groep uit Milheeze gaat zich toeleggen op de distributie van waterstof naar tankstations. Hiervoor heeft het Brabantse bedrijf twee waterstof trailers in gebruik genomen. Van Kessel gaat de trailers inzetten voor de aanvoer van waterstof naar haar eigen tankstations en naar die van derden.

De trailers bestaan uit 20ft containers met daarin lichtgewicht composiet cilinders waar waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. De trailers zijn ontwikkeld en gebouwd door Wystrach GmbH, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen.

Er zijn in totaal vijf trailers besteld, die allen tussen het derde kwartaal van 2022 tot het eerste kwartaal van 2023 worden uitgeleverd. Daarnaast bestelde Van Kessel onlangs nog een zesde trailer die is voorzien van een afleverinstallatie, waarmee het bedrijf vanaf medio 2023 waterstof aangedreven machines (zoals bv. graafmachines) op locatie gaat afvullen met waterstof.

Waterstof is inmiddels geen onbekende meer voor Van Kessel. Sinds 2021 exploiteren zij het Hysolar Greenpoint waterstof tankstation in Nieuwegein. Daarnaast wordt op dit moment in Dordrecht een tweede waterstof tankstation gebouwd. Verder heeft de onderneming ook vergevorderde plannen voor waterstof stations op haar Greenpoint locaties in Oude-Tonge, Ede, Sliedrecht, Asten, Veghel, Bleiswijk, Zeewolde en Haps.

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel: "Onze ambitie is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategische netwerk van waterstof tankstations. Deze trailers gaan wij inzetten voor de bevoorrading van onze waterstof tankstations maar ook van stations van andere marktpartijen. Met meerdere partijen hebben we daar al overeenstemming over bereikt."

De Van Kessel Groep uit Milheeze (gem. Gemert-Bakel) is al 101 jaar actief in de verkoop en distributie van (duurzame) brandstoffen en smeermiddelen, en exploitant van 40 tankstations in Zuid-Nederland. Momenteel timmert dit Brabantse familiebedrijf hard aan de weg met initiatieven in de energietransitie. Zo bouwde men onder de merknaam Greenpoint een netwerk van 14 clean energy tankstations met schone brandstoffen uit, worden er laadpalen bij bedrijven geplaatst en wordt momenteel in Dordrecht het tweede waterstof tankstation gebouwd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden