Clicky

 
Transport Online - Rusland houdt nucleaire oefeningen onder toeziend oog van Poetin

Rusland houdt nucleaire oefeningen onder toeziend oog van Poetin

Rusland houdt nucleaire oefeningen onder toeziend oog van Poetin
26-10-2022 15:17 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag vanuit een controlecentrum de training gevolgd van Russische strijdkrachten die een zogenaamde nucleaire aanval uitvoerden. Er werden onder meer kruis- en ballistische raketten, waaronder die voor de lange afstand, afgeschoten. Ook onderzeeërs en strategische bommenwerpers deden aan de oefeningen mee, meldt het Kremlin volgens staatsmedia.

Tijdens de training vuurde het Russische leger raketten af vanaf het schiereiland Kamtsjatka in het uiterste oosten van het land. Ook in de Barentszzee, ten noorden van Rusland en Noorwegen, zijn raketten afgevuurd. Defensieminister Sergej Sjojgoe zei tegen Poetin dat de strijdkrachten "een massale nucleaire aanval" oefenden als reactie op een eventuele nucleaire aanval van de vijand. Het Westen was van tevoren geïnformeerd over de legeroefeningen.

Poetin had ook nog een ontmoeting met functionarissen van de inlichtingendiensten van een aantal oud-Sovjetstaten. Rusland beweert sinds kort, zonder daarvoor bewijs te leveren, dat Oekraïne werkt aan een zogenoemde vuile bom. De Russische leider herhaalde tijdens de ontmoeting de aantijging. Poetin, die in februari besloot Oekraïne binnen te vallen, zei verder dat het risico op een conflict in de wereld en de regio groot is en dat de beveiliging van belangrijke infrastructuurlocaties aangescherpt moet worden.

Een vuile bom is een wapen dat gericht is op het verspreiden van radioactief materiaal. Het explosief zelf is meestal geen kernwapen, maar een gewone bom. In het Westen wordt gevreesd dat Rusland juist van plan is een kernwapen in Oekraïne in te zetten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions